Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Επικαιρότητα...

Συγγνώμη για την καθυστέρηση παιδια, το έγραψα και ξέχασα να το δημοσιεύσω... :)

Η ιστορία μπορεί και να καταντήσει βαρετή.... Έτσι αποφάσισα να βάλω και μια δόση επικαιρότητας και καθημερινότητας σε αυτό το Blog. Τα νέα μας λοιπόν...
Όπως ίσως συνηθίζεται και νομίζω οι περισσότεροι θα θεωρήσετε ότι είναι φυσιολογικό, οι Έλληνες εδώ στο Auckland προσπαθούμε να βρισκόμαστε και να κάνουμε παρέα όσο γίνεται πιο συχνά. Αρκετές οι αφορμές ευτυχώς τώρα τελευταία. Να αρχίσω από την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο φίλος Κώστας με τη Σάρα, με αφορμή τα γενέθλιά του, φρόντισε να οργανώσει μια βραδυά όπου σχεδόν όλοι οι νεοφερμένοι στο Auckland είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, πληροφορίες , ιδέες και φυσικά να ρίξουν πολύ γέλιο... -Να'σαι καλά για αυτό Χριστίνα!!!!
Έχουμε ήδη 2 νέες Ελληνικές οικογένειες που έχουν μετακομίσει στο Auckland και από ότι ακούμε, αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς οι ευκαιρίες για ειδικευμένους επαγγελματίες εδώ είναι πολύ περισσότερες από την Ελλάδα αυτή την στιγμή.
Επόμενη συνάντηση της γνωστής πλέον Ελληνικής παρέας του Auckland πραγματοποιήθηκε χθές το βράδυ στο Μama Rosa, στο Kohimarama, όπου δουλεύει ο Κώστας. Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, η παρέα πολύ καλή και γενικά το κλίμα θύμιζε Ελλάδα. Σπάνιο να μπαίνεις σε μαγαζί και να ακούς τις φωνές, τα γέλια και γενικά την ατμόσφαιρα της "παρέας" που είχαμε συνηθίσει στην Ελλάδα... Στην υγειά μας παιδιά και πάντα τέτοια... !!!

Και κάτι που έχω παραλείψει να αναφέρω σε αυτό το blog, αλλά θα προσπαθήσω να το βάλω και σε link, είναι η Ελληνική εκπομπή του Δημήτρη και της Μαρίας (και οι δυο στην παραπάνω φωτογραφία) στον ραδιοφωνικό σταθμό Planet Fm του Auckland. Για όποιον ενδιαφέρεται η διεύθυνση είναι http://planetaudio.org.nz/greekvoiceofauckland και οι ώρες εκπομπής, κάθε Σάββατο πρωί, 10:45-12:00 ώρα Νέας Ζηλανδίας.

7 σχόλια:

  1. ειναι παρα πολυ συγκινητικο να διαβαζω αυτα τα λογια - μου θυμισες τα παιδικα μου ψρονια στην ΝΖ, οταν πηγαιναμε σε μια ονομαστικη εορτη

    πριν μπουμε στο σπιτι του εορταζοντας, δεν διαφεραμε απο καθε αλλο ΝΖο στον δρομο - παρκαραμε το αυτοκινητο, βγαιναμε στον δρομο, χτυπουσαμε την πορτα, ανοιγε, μπαιναμε μεσα, και με αυτη την κινηση, περνουσαμε τα συνορα Νζ-Ελλαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία παρέα παιδιά, μπροστά αν δεν κανω λάθος θα είναι ο Στέφανος Αντωνάκος? Χαιρετισμούς από Παναγιωτη Δαρμο Μελβούρνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aksizei na ertgi kapios monima ekei gua mia kalhteri zwh ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η έννοια "καλύτερη ζωή" έχει διαφορετικές ερμηνείες για κάθε άνθρωπο. Η προσωπική μου άποψη είναι πως ναι, αξίζει, αλλά ξέρω επίσης πολλούς που θα διαφωνήσουν.

      Διαγραφή
    2. Μια ερώτηση αν ξέρετε, για μετανάστευση στη Νέα Ζηλανδία είναι απαραίτητο το IELTS;;
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. Δεν γνωρίζω.
      Επισκεφθείτε το www.immigration.govt.nz για ακριβείς πληροφορίες.

      Διαγραφή